Opfriscursus autorijden

Waarom een opfriscursus? 

In ons goed bereikbare Nederland is er geen noodzaak voor de auto, want er zijn voldoende alternatieven. Je kan bijna overal met de trein, bus of fiets komen, maar het zou toch ontzettend fijn zijn om die ene nicht in Limburg of de supermarkt tijdens een hoosbui met de auto te bezoeken. 

Ook kan het zijn dat jij al een flinke tijd niet achter het stuur hebt gezeten. Het verkeer en de verkeerssituaties veranderen continu. Waar we twee jaar geleden 130 km/uur op de snelweg mochten rijden is dit inmiddels weer verlaagd naar 100 km/uur overdag. Door al die kleine veranderingen kan het overweldigend zijn, om na lange tijd weer in de auto te stappen, hoe goed jouw rijervaring ook is. Wij helpen je graag om jouw rijervaringen op te frissen, zodat je straks weer vol zelfvertrouwen de auto pakt. 


Hoe helpen wij jou op weg?

Zoveel mensen, zoveel wensen. In Nederland zijn ongeveer 1 miljoen mensen met een vorm van rijangst en de onderliggende reden is vaak erg verschillend. Je bent dus zeker niet de enige die een drempel moet overwinnen! Een opfriscursus is maatwerk en samen bekijken we welke aanpak het beste bij jou past. 

Na je aanmelding bespreken we welke drempels jij ervaart bij het autorijden. Misschien heb je zelf bepaalde vaardigheden in gedachten, die je wat vaker wilt oefenen. Zoals bijvoorbeeld het invoegen op een drukke snelweg, fileparkeren in een winkelstraat of de hellingproef in een parkeergarage. We zien bij ervaren chauffeurs regelmatig dat het gewoonweg ‘doen’, met de veiligheid van een toeziend oog, helpt bij het vergroten van jouw zelfvertrouwen en daarmee de controle over de auto en het verkeer verbetert. 

Wat is het resultaat van de opfriscursus?

De opfriscursus is pas geslaagd als jij weer ontspannen en vol zelfvertrouwen achter het stuur zit. Dit doen we door:

  • Stapsgewijs en veilig jouw drempels te overwinnen;
  • Controle te krijgen over de auto (koppeling en ruimtelijk inzicht);
  • Verschillende verkeerssituaties te oefenen, zodat je besluitvaardigheid verbetert;
  • Je een kijktechniek aan te leren, die jouw overzicht vergroot.

Wil jij ook weer zelfverzekerd de weg op? Meld je dan vrijblijvend aan voor een intake! 
Share our website